Super Series is a new European Bowling tour that started 2003, with it´s first competition in Aalborg, Denmark. The new tournament has 6 tour stops and a grande finale in Jönköping, Sweden, during easter 2004. The prize money will be the highest ever in Sweden. Swedish Television, SVT, NRK, Norwegian Television and Viasat Denmark is broadcasting the finals from each tour stops live. The Grande Finale in Jönköping will be broadcasted live on Swedish National channel and can be wied all over the country. Today the tour stops are in Sweden, Norway, Denmark and Finland, but in a very short time, probably the season 2004/2005, the tour will expand to the rest of the European bowling countries. Those countries will probably be Germany, England, Spain, France and Italy.
best,bowler,bowlers,bowling,bronze
competition,competitions,europe,european,event
events,first,gold,second,series
silver,site,sites,super,television
third,tour,tournament,tournaments,tours,winner
Super Series


News
News Archive
Tour Stops
Results
Players
Ranking
Rules
Forum
Pictures
ContactSlutspurt på PBA-Touren
2006-06-26

En av dom sista finalerna på säsongens PBA-tour i Bowling visas denna vecka på Viasat Sport 1. Under spelet i Wyomings deltävling på Touren, Great Lakes Classics syntes det tydligt att många spelare var i desperat behov av poäng i den totala ställningen. En del var i ännu större behov av en titel för att få en ”exemption” till nästa säsong. Och för en del handlade jakten främst om ära inte minst om pengar. Det svenskaste som funnits på PBA-Touren denna säsong är den norske Vänersborgaren Tore Torgersen som gjorde sin sista proffstävling på ett tag. På grund av en skada avbröt han tävlingen efter sju serier och återvände hem för att bli pappa. Sex veckor efter det att veckans final spelades kunde han och sambon, Linda Haglund, välkomna dottern Tone.

Förutom den sedvanliga presentationen av de fyra finalisterna finns några andra spelare värda ett omnämnande. Amatören Bo Goergen skrällde två veckor innan denna tävling med att som amatör vinna TQR (Tour Qualifying Round) och sedan via en 29:e plats ta sig vidare till matchspelet. Där slog han ut Andrez Gomez innan han förpassades ur Ace Hardware Ch. Av Mike Scroggins. I den tävlingen tog sig också damer in via TQR, Liz Johnson och Cathy Dorin-Lizzy.

I denna tävling upprepade Bo GOergen sin bedrift med att först vinna TQR och sedan via en 17:e plats ta sig vidare till matchspelet där Steve Jaros blev honom övermäktig. Kvinnligt sällskap från kvalet även denna gång i form av Kelly Kulick som med två avslutande 280-serier tog sig vidare i tävlingen men dock inte till matchspelet. Men i kvalet till nästa års Tour skrällde hon till genom att som första kvinna någonsin kvala in till Denny’s PBA Tour 2006/2007.

Veckans final visas i Viasat Sport 1, måndag 19.00 samt tisdag 12.45.

I den första semifinalen möter vi Patrick Allen som kämpar för att nå titeln Bowler of the Year samt Pete Weber som gör en riktigt hygglig säsong som revansch för den förra som av förklarliga skäl blev en sorglig historia för PDW.

I den andra semifinalen gör Chris Barnes ett allvarligt försök att nå åtminstone en prischeck denna säsong med någorlunda tyngd i. Motståndare nu är liksom i semifinalen i Tournament of Champions 2003, Patrick Healy Jr som då vann både semifinalen och finalen.

Patrick Allen. 35 år.
7 säsonger. 6 titlar. Rankad: 1.
Snitt: 223,5

Innan finalspelet sade Patrick att det här var en riktigt tuff tävling.
- Många spelare jagade poäng för att få en biljett till nästa säsong. Samtidigt vill jag bevisa att förra säsongens insats från min sida inte var någon tillfällighet. Men jag brukar spela bra sent på säsongen så jag har vissa förhoppningar. Varför det är så vet jag inte men det kan bero på att vädret är behagligt så att man kommer i en behaglig sinnesstämning.
Hans behagliga sinnesstämning gav honom en tätposition efter 14 serier, nära 50 poäng bättre än tvåan Walter Ray Williams Jr. I matchspelet vann han en hård ”7-setare” mot Michael haugen Jr. Därefter var det en lika hård match mot Steve Jaros innan det blev en relativt enkel match mot Tom Criss i kvartsfinalen.

Pete Weber, 44 år.
25 säsonger. 31 titlar. Rankad: 42.
Snitt, 221,15

Förra säsongen blev ett svar år för Pete när hans far Dick hastigt gick bort. Pete stod över flera av tävlingarna och var inte i närheten av en framskjuten placering under hela säsongen. Denna säsong började lika illa innan han helt plötsligt slog till den 4 december 2005 och vann Bowlers Paradise.com. Han har ytterligare fyra placeringar bland de 10 bästa efter den segern och var så sent som i förra tävlingen framme i en titelmatch mot Walter Ray Williams Jr.
Tidigare i karriären har Pete brottats med personliga problem. Hans har varit avstängd i flera månader efter att uppträtt, minst sagt, störande mot åskådare under tävlingar. Trots hans stormiga liv och leverne är han i USA en avgudad legend på bowlingbanorna. Han är också en ritualens mästare och har bland annat en klar uppfattning om hur man viker en handduk i väntetiden mellan två slag.

Allen och Weber har mötts 3 gånger tidigare och Allen leder med 2-1 i matcher och 10-7 i vunna serier. De har snittat ungefär 235 på dessa 17 serier.

Chris Barnes. 36 år.
8 säsonger. 6 titlar. Rankad: 2.
Snitt: 226,69

Ser man ut som en amerikan och har en familj med två barn och en framgångsrik fru och har en känsla för hur man får tag i pengar så riskerar man att få epitetet ”The American Dream”. Chris Barnes uppfyller de kriterierna. Tvillingarna Ryan och Troy är centrum i familjen som också består av Lynda Barnes som är regerande World Cup-mästarinna. Vad beträffar prispengar så har Chris en otrolig förmåga att vinna dom största prischeckerna. Förra året vann han först U.S. Open och 100.000 $ för att två månader senare vinna den spektakulära ”Först-till-6-strike” (PBA Motel 6 Roll to Riches) och en dubbelt så stor prischeck. Det här året har det gått lite trögare men det återstår fortfarande en tävling med 100.000 $ (Tournaments of Champion) samt en med 200.000 $ (Motel 6 Roll to Riches). Om Chris vinner någan av dom utöver att eventuellt vinna den här tävlingen återstår att se. Men det kan avslöjas att direkt efter PBA-säsongens slut åkte Chris och Lynda till engelska Barnsley för att spela i World Ten Pin Masters. Här lockade en av de största förstapriserna i en europeisk tävling, 30.000 $. Vem som vann ?
Gissa !

Patrick Healy Jr, 37 år.
7 säsonger. 3 titlar. Rankad 16.
Snitt, 218,95

Patrick fick sitt genombrott 1991 under Världsmästerskapen i Singapore där han i par med Steve Kloempken vann guld i 2-manna och dessa två samt Vince Biondo också tog guld i 3-manna. Fyra år senare i Sao Paulo, Brasilien tog han sin första individuella titel efter vinst med 237-222 mot Japanen Takahama. Även 1996 var ett bra år för Patrcik och han blev utsedd till världens bäste amatörbowlare båda dessa år. 1995 vann Patrick World Cup och var både han och Chris Barnes också långt framme i det VM som spelades i Reno. Bäst lyckades Barnes som efter semifinalförlust mot svenske Raymond Jansson fick en bronsmedalj. Patrick var med i det individuella slutspelet och slutade på en 10:e plats, strax före Tomas Leandersson och Tore Torgersen.
På PBA-Touren har det gått hyfsat för Patrick. 2003 vann hann först GEICO Open för att bara några veckor senare även vinna Tournaments of Champions. Han är ofta bland de 16 bästa i tävlingarna men har haft svårt att nå till en titelmatch och i den inkassera den hett efterlängtade fjärde titeln.

Barnes och Healy har mött varandra vid 5 tidigare tillfällen och Healy leder med 3-2 i matcher men ligger under i antal vunna serier, 11-12. Båda snittar strax över 225 på dessa 23 serier.

Photo credit to www.pba.com
BeA NilssonSuperSeries News

2007-08-21
The Tour is closed
Thank you bowlers and fans from all over the world...

2006-12-15
Jason at the top in Kungsbacka
The scores in Kungsbacka 2006 is high as usual and...

2006-09-25
Petter rules, in his own home ground
80 players had already showed their skills in stri...


Bowling News

2006-07-24
The winner takes it all !
Årets PBA-säsong avslutades med den minst sagt spe...

2006-06-26
Slutspurt på PBA-Touren
En av dom sista finalerna på säsongens PBA-tour i ...

2006-06-19
Alla jagar någonting i Dennys World Championship
Amerikaner är ju inte kända för sin blygsamhet. Bo...